Hvem er jeg?

Hvorfor er det lige de udfordringer, en psykolog arbejder med, som tiltaler mig? Når jeg møder nye mennesker, har jeg altid hørt virkeligt ordentligt efter, når folk fortæller om noget, de brænder for. Og mit fokus har mindst lige så meget været på, hvorfor de finder det interessant, som hvad det egentlig handler om. Man kan ikke sige, at ens problemer er noget, man brænder for, men de er i hvert fald afgørende betydningsfulde for den, der har dem. Når noget er vigtigt på denne måde, oplever jeg uden undtagelse, at jeg bliver meget opmærksom.

Det har også noget at gøre med, hvad jeg bliver imponeret af. Jeg oplever det ikke som videre fascinerende, når mennesker, for hvem alting kører, lykkes med noget. Jeg lægger mere mærke til den personlige styrke, der skal til for at erkende, at man har nogle problemer, og det drive, der skal til for at arbejde med dem, selv om det er svært undervejs. Det er mere livsbekræftende. Lidt poetisk kunne man måske sige, at lys bliver klarere på en mørk baggrund.


Privat

Privat er jeg 47 år gammel, gift på 18. år og har to børn: en 16-årig dreng, som hedder August, og en 13-årig pige, som hedder Ella. Jeg har et par nære venner, som jeg er helt fortrolig med. Når jeg er alene, bliver jeg ofte væk i science fiction og fantasy bøger - eller går ture i skoven. Jeg har selv været i en længerevarende gruppeterapi i forbindelse med videreuddannelse, og jeg har oplevet, hvordan terapi kan forandre.